Јована освојила злато на Републичком такмичењу угоститељских школа

Učenica Posavotamnavske srednje škole sa domom učenika iz Vladimiraca, Jovana Marić, uspela je da načini veliki rezultat i osvoji prvo mesto na Republičkom takmičenju ugostiteljskih škola koje je održano u Beogradu.

Tokom prethodnih dana, tačnije od 31. marta do 2. aprila održano je novo Republičko takmičenje, gde je u ogromnoj konkurenciji od preko 30 škola, Jovana iz Vladimiraca uspela da se domogne prvog mesta u disciplini “Usluživanje na poslovnom ručku”. Jovana, inače učenica trećeg razreda na smeru konobar u Posavotavmnavskoj srednjoj školi sa domom učenika, imala je skoro besprekoran rezultat.

Ona je uspela da od mogućih 100 poena osvoji čak 98,67, čime je bila i najbolja. Što se tiče samog takmičenja, ono se  odvija iz dva dela. Prvi deo jeste teorijski, gde učenici odgovaraju na testu znanja iz predmeta koji se zove “Usluživanje”, a tu se nalazi gradivo koje obuhvata celokupno gradivo iz sve tri godine. Pored teorije, tu je i praktični deo, gde učenici pokazuju svoju umešnost na poslovnom ručku.

Za Telegraf je govorio i Jovanin profesor iz škole, Dragan Obrenović, koji nije štedeo reči hvale na račun svoje učenice, koja je ostvarila ogroman rezultat, pogotovo ako se uzme u obzir da ova škola iz Vladmiraca broji manje od 500 učenika u čitavoj školi.

– Jovana je izuzetno dete, ona voli svoj budući poziv i to pokazuje od prvog dana svog školovanja. Vredna, radna i ambiciozna. Sa ovim uspehom je dobila i mogućnost upisa na Visoku hotelijersku šoklu u Beogradu bez polaganja prijemnog ispita, dok će imati i mesto na budžetu – kaže profesor Obrenović, koji se potom zahvalio i ljudima koji su pomogli u ovom uspehu.

Post Author: Nikola

Александар Бркић